Sexshop

Bodypaint Info


Bodypainten met latex verf door Sexshop TakeThis.

Wat is bodypaint en wat kan je met body paint?

Body paint is Natural Liquid Latex en dat is vloeibaar latex wat heel eenvoudig gebruikt kan worden om allerlei voorwerpen te voorzien van een latex laagje. Door de bijzondere eigenschappen van dit produkt is Natural Liquid Latex perfect te gebruiken als bodypaint materiaal. 
Natural Liquid Latex vulcaniseert uit zichzelf bij kamertemperatuur en vormt een sterk en elastische rubber.
 
Benodigdheden: 
1 pot Natural Liquid Latex in de gewenste kleur
1 wegwerpkwast of zachte spatel.
1 haarföhn om het drogen te versnellen.
 
Voorbereiding:
De huid van te voren ontharen en in smeren met bodylotion of een olie op plantaardige basis. Breng echter niet te veel crème op de huid aan: het vloeibaar rubber hecht zich dan onvoldoende aan de huid. Als u  Natural Liquid Latex op het gezicht aan wilt brengen, wees dan voorzichtig in de omgeving van ogen en mond.  Zorg verder dat u werkt in een geventileerde ruimte. Bescherm uw omgeving (bijv. vloerbedekking en meubels) tegen morsen of spatten. Wees ervan overtuigd dat uw model niet allergisch is voor de bestanddelen
van Natural Liquid Latex. Indien u hiervan niet zeker bent kunt u een proefje doen op bijvoorbeeld de bovenzijde van de hand. 
 
Het opbrengen:
Smeer Natural Liquid Latex in een dunne laag op de huid. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een kwast of een zachte spatel. Met een haarföhn kan het droogproces aanzienlijk versneld worden. Zodra de laag droog is kan een volgende laag worden aangebracht. Breng zoveel lagen aan tot de gewenste dikte bereikt is.
 
Het verwijderen:
Na het uitharden van de latex laat deze eenvoudig los van de huid. De latex kan eenvoudig van het oppervlak afgepulkt worden. Gaat het afhalen moeilijker dan verwacht, gebruik dan handwarm water en zeep. Het nemen van een douche is vaak zeer effectief.  

Natural Liquid Latex is uitvoerig getest op de huid. 
Hierbij zijn geen negatieve of schadelijke effecten gebleken. 
Wel moet men voor het gebruik van Natural Liquid Latex belangrijke waarschuwingen in acht nemen.
 
Natural Liquid Latex kan beter niet gebruikt worden indien:
  • men een overgevoelige huid heeft. 
  • men allergisch is voor ammonia, zwavel en latex.
  • de huid beschadigd is (denk aan wondjes).
  • draag Natural Liquid Latex niet langer dan 5 uur
  • Vermijdt contact met de ogen.
  • Mors niet op; kleding, vloerbedekking, tapijt etc. Natural Liquid Latex hecht zich namelijk permanent aan alle niet-gladde oppervlakten en is niet meer te verwijderen.