Sexshop

Bondage Info


Bondage (shibari) informatie van Sexshop TakeThis.

Wat is bondage en wat kan je met bondage?

Shibari - letterlijk vertaald betekend dit "bondage", is een Japanse wijze van erotisch bondageren waarbij de onderdanige (de sub) volgens complexe patronen wordt vastgeboden, meestal met een aantal stukken dun touw. Shibari verschilt van de westerse manier van bondageren in die zin dat in plaats van het slechts immobiliseren van de partner, deze ook moet kunnen genieten van de druk van de touwen die tegen bijvoorbeeld de borst of genitalien aandrukken. Uiteraard is ook de esthetiek van de vastgebonden persoon belangrijk. Japanse bondage is beroemd om - met name - het gebruik van asymmetrische posities om het psychologische effect van de bondage te vergroten.

Geschiedenis van de Bondage technieken.
Alhoewel sommige van de technieken van de Japanse sensuele bondage afgeleid zijn van de Japanse militaire stijl van vastbinden, zijn de seksuele bondage technieken vele malen zachtaardiger dan hun militaire tegenpool. Er wordt dan ook veel aandacht besteed aan het voorkomen van letsel. Veel touwartiesten hebben hun patronen gebaseerd op de Japanse Shibari stijl welke soms wordt gecombineerd met andere vormen van bondage. Shibari is voor een belangrijk deel beinvloed door de Sengoku periode in Japan. Deze periode is een van Japan's duisterste periodes vol met marteling en executies. Deze periode staat dan ook bekend om zijn intens gemene manier van martelen waarbij op zeer creatieve manier met vuur, messen, tattoos, hete stenen, kokend water enzovoorts de gewenste infomatie uit de slachtoffers werd gedestilleerd. 

Volgens diverse bronnen wordt bondage als een seksuele activiteit voor het eerst bekend in Japan tegen het eind van de Edo periode. Over het algemeen wordt Dhr. Ito Seiu gezien als de vader van Shibari vanwege zijn diepte research naar Hojojutsu in 1908. Hij wordt dan ook verantwoordelijk gehouden voor het neerzetten van Bondage als een echte kunstvorm. Shibari werd populair in de jaren 1950 waar deze kunstvorm in diverse bladen aandacht kreeg. In de jaren 60 werd bondage in Japan erg populair als een nieuwe vorm van performance art. In recente jaren is de Japanse stijl van bondageren ook populair geworden in de westerse BDSM scene.

Traditionele Shibari is gebaseerde op redelijk specifieke touw patronen waarvan veel van de knopen direct zijn afgeleid van de in Hojojutsu gebruikte knopen en constructies. Van belang zijn hierbij de Takate Kote en de Ebi vormen die van oorsprong zijn ontworpen om personen te martelen, maar die tegenwoordig zodanig worden uitgevoerd dat de vastgebonden partner hier echt van kan genieten. 

Over het algemeen wordt traditionele Shibari uitgevoerd met touwen van ongeveer 7 meter lengte. Het basis materiaal voor de touwen is meestal jute of hennep, wat wordt geprepareerd op een zodanige wijze dat er een zacht maar stevig touw wordt verkregen. Ook katoenen bondage touw wordt veel gebruikt. Synthetische touwen zijn minder geschikt voor het gebruik in Shibari bondage omdat deze touwen meesteal te glad zijn om de vereiste vorm te kunnen vasthouden. Klik hier om naar de bondage touwen te surfen

Japanse Bondage in de Praktijk
Japanse bondage - letterlijk vertaald betekend bondage "slavernij", het lijkt allemaal zo moeilijk als je het voor de eerste keer ziet. Al die moeilijke knopen om iemand vast te maken… ‘dat kan ik niet’, zul je vast zeggen. Ik kan je zeggen dat Japanse bondage makkelijk te leren is.

Deze methode van bondage is meer dan het lijkt, het is een combinatie van de gebruikelijke facetten van bondage, zoals hulpeloosheid en schoonheid en is tevens een erotische massage door de druk van de touwen en kwasten op bepaalde punt. Hierdoor lijkt het ook veel op Acupressuurtechniek en de Japanse Shiatsu massage.

Het touw
Het is het beste om een zacht en soepel touw te gebruiken, van ongeveer 10 tot 12 millimeter dik. Japanse bondage is opgebouwd uit een aantal lagen, op die manier kan de druk gehandhaafd worden. Daarom kun je beter een kort touw nemen om de bondage te verfijnen. Als de partner vastgebonden is voor een aantal uur dan zal het touw op verschillende plaatsen losraken en bij gebruik van kort touw zullen de knopen los gaan, maar slechts op kleinere delen.

Ik zal hieronder een aantal soorten bondagemethoden uitleggen. Je kan experimenteren met deze methoden en combineren met andere soorten bondage.

Shinju (de parels)
Begin de buik van je vrouwelijke partner in te binden met het eerste stuk touw, net beneden haar borsten (het touw zal de borsten net aanraken en steunt die later). Doe dit niet te strak, zorg ervoor dat elke slag gelijk is aan de andere. Bindt het einde van de touwen aan elkaar vast op haar rug; het touw moet net naast (niet op) haar ruggengraat zitten. Doe het volgende stuk touw rond haar buik op exact dezelfde manier, maar deze keer boven haar borsten.

Neem nu het laatste stuk touw, vouw het touw in tweeën en doe dit onder de lagere slagen totdat je halverwege het touw bent. Draai dit één of twee keer en maak een V-vorm wat je over de schouders laat hangen. Trek het touw wat aan, totdat de lagere slagen, langzaam aan, de borsten omhoog duwen. Bind daarna beide einden aan de lagere slagen. Zorg ervoor dat deze knoop ook NAAST de ruggengraat moet. 

De erotische druk komt door het touw onder de borsten en de schouders en van de knopen die de ruggengraat masseren op een heel gevoelige plek. De borsten en tepels zullen langzaam aan hetzelfde als de schouders en ruggengraat aanvoelen. De erotische druk wordt steeds groter, zelfs onder de kleren is dit te merken.

Sukaranbo (De kers)
Voor deze manier heeft u drie stukken touw nodig.Vouw het eerste stuk in tweeën, draai deze om haar taille(opnieuw niet te strak), leg de einden tussen haar benen (tussen de schaamlippen en over de clitoris) en bind alles vast op haar rug, naast de ruggengraat.
U kunt ook iets extra’s toevoegen, door een knoop op de anus, clitoris of beide te maken.

Wind het volgende touw rond het bovenbeen, tussen de billen. Houd rekening dat u ongeveer 30 cm aan één zijde overlaat. U gebruikt dit touw om de billen te kruisen en die een beetje te liften. Knoop dit einde vast aan het touw rond de taille, precies in het midden (, maar naast de ruggengraat). Bind het laatste touw rond het andere been op dezelfde manier. (De twee einden kruisen elkaar op de billen, elk met een knoop aan het einde zo dat zij een kers maken). Apart van de directe stimulatie van de clitoris en/of anus zult u een opwindende gebeurtenis beleven.

Een lingerie voor Japanse bondage is nu verkrijgbaar, de lingerie is volledig aanpasbaar. Het is een goede weg om uw bondage-spel te beginnen (het is niet echt dreigend en kan heel goed zijn voor de eerste keer met uw partner) en het kan uren lang gedragen worden, niet te verrast zijn wanneer uw maatje HEEL teleurgesteld word wanneer u het touw verwijdert.

Harnassen 
Natuurlijk zijn er lederharnassen, maar waarom maken we er niet een van touw? Zoals in andere formulieren van Japanse bondage, waar de truc opnieuw de combinatie van   > klassiek = slavernij en erotische stimulatie. Weet wanneer u welk harnas gebruikt. Sommige zijn goed om iemand in te laten hangen in zich en anderen NIET. Hier is de verlossing:

Karada (buik)
Dit is een harnas dat niet geschikt is om iemand in te laten hangen. Het wordt op de kenmerken van Shinju en Sakuranbo gebaseerd met een toevoeging van iets extra’s. Het is benoemt naar> plaaggeest- het lichaam en het ziet er erg fraai uit. Indien u exhibitionist bent dan is het een leuke manier vrienden te verrassen op een feestje, maar u kunt het ook onder gewone kleren dragen. 

Begin met twee touwen van ongeveer 10m vast te houden en het om uw partner heen te draaien = s hals. Maak een knoop aan de voorkant van het lichaam, net boven de borsten. Maak de volgende knoop net onder de borsten, één op de navel en één tussen de navel en de vagina. Indien u extra stimulatie wilt, kunt u een knoop op de clitoris en een op de anus maken. Leg het touw door de benen naar de achterkant van de hals. Scheid nu de twee einden en leid die naar de voorkant. Doe deze nu onder het touw. Ga terug naar de rug en maak een knoop op de rug, naast de ruggengraat. Leid de einden naar voren, onder het voorste touw opnieuw en opnieuw. Ga op deze manier verder totdat u door u touw heen bent. Doe een stap naar achter en geniet van je partner en je werk.

Tip: maak het harnas niet te strak, anders kan uw partner slecht ademen en kan daardoor misschien zelfs flauwvallen! Hierna kunt u verder gaan door haar handen, armen, benen en voeten vast te binden. Dit is mooi, omdat zij iedere beweging over haar hele lichaam kan voelen.

Minimale bondage
Een van de aspecten van minimale bondage die u bijna niet ziet, is minimale bondage. De truc is om iemand goed vast te binden met een zo klein mogelijk touw. Gebruik ook een dun touw. Hoewel het veilig is moet u wel rekening houden met de druk van het touw, omdat het risico van afknijping van de bloedvaten enigszins groter is. Het beste resultaat indien minimale slavernij het frustrerende resultaat heeft. Hoewel amper touw gebruikt wordt zijn de resultaten enorm; het is onmogelijk los te komen en in de meeste gevallen irriteert het wanneer u beweegt, zodat uw partner gedwongen wordt te blijven liggen. Hier zijn een aantal voorbeelden: Indien u, normaal praat, bind uw partner der polsen op haar rug, daarna moet u proberen om alleen haar duimen vast te binden. Indien u haar handen en voeten vastmaakt, beperkt u uzelf naar haar duimen en tenen. U kunt ook alle vingers van beide handen bij elkaar binden of de duimen naar de tenen knopen indien u haar wilt dwingen te knielen (of haar benen uit te spreiden indien zij op haar rug ligt). 

Een suggestie is om haar tepels vast te knopen (dit kan voor ongeveer 15 tot 20 minuten zo blijven). Knoop dan haar duimen aan haar tepels. En nog een interessante methode is om haar duimen aan haar haar vast te knopen. 

Je partner vastgemaakt met haar rug naar een stang en de enkels en haar duimen achter haar rug dit zal onhandig voor haar zijn, omdat zij de steun van het touw zal missen dat haar normaal steunt. Je partner met haar buik naar een boom te knopen is zelfs slechter, omdat, om haar evenwicht te houden, zal zij worden gedwongen de boom te omhelzen alsof het haar partner is. 

Door al haar tenen bij elkaar te knopen, zal ze gedwongen worden haar benen te spreiden zo gespreid mogelijk in iedere positie, het gevolg zal zijn dat ze gaat kruipen, wat haar onbeweeglijk maakt. En dit allemaal doormiddel van een paar kleine touwen. 

U kunt ook de tenen van elke voet aan elkaar vastmaken, laat je partner schoenen dragen, laat haar dan een stukje lopen (door haar tenen samen te binden is haar balans zo goed als weg). 

Als de vingers van elke hand aan elkaar worden geknoopt is het veel moeilijker om dominantie te verrichten. Het is nog leuker om haar in deze positie te zien eten.

Indien u voor een verschillende soort van tepel-klempoging gaat. Zet dan de tepel tussen twee houten stokken en bind de stokken aan beide einden samen (het is gemakkelijker elastische banden te gebruiken).

Asymmetrische bondage
Een andere methode dat de subtielere techniek van Japanse slavernij verlicht, is het gebruik van asymmetrische bondage. U zult worden verrast wat deze vorm van bondage bij uw partner doet. Het idee achter asymmetrische bondage is: dat de geest en het lichaam problemen hebben met het aanpassen naar de niet—symmetrische kwesties. Omdat uw lichaam een asymmetrische geheel is, is het beter> natuurlijk = om die gelijk te behandelen> normaal = slavernij. Zowel geest als lichaam verwacht dat beide armen of beide benen op de zelfde manier behandeld worden. Met andere woorden: wanneer u loopt, de ene voet is voor uw lichaam en de andere voet is achter uw lichaam. De meeste bewegingen van uw handen en voeten (maar ook van u oor en ogen) zijn een soort van vaste routine. Door asymmetrische techniek toe te passen word de normale routine verbroken en je partner gedwongen, door een aantal redenen, zich op de slavernij te concentreren; de inslag van vastgebonden zijn is dus veel beter. 

Bijvoorbeeld wanneer u uw partner haar rechter pols naar haar linker voet knoopt, wordt haar geest verward en zij zal automatisch alle controles van haar linkse en rechtse coördinatie verliezen. Indien zij nu haar rechter been wilt bewegen dan vraagt zei zich af: ‘wat is mijn rechterbeen?’ (u hoeft haar niet eens een blinddoek voor te doen; het is al moeilijk genoeg zonder).

Wanneer zij op deze manier vastgebonden wordt, dan kan ze alleen nog maar kruipen. U zult opmerken dat kruipen heel lastig is en zij zal waarschijnlijk over haar eigen benen struikelen.

Nog een voorbeeld: knoop een touw rond haar taille en knoop het andere einde aan één van haar voeten op een manier die het mogelijk voor haar maakt om haar been uit te rekken, maar niet helemaal. Slechts het gevoel dat zij haar ene been helemaal kan strekken, maar haar andere been niet helemaal zal frustreren (zeker als het even duurt).

Voorbeeld nummer drie: een variatie op het bed. Knoop haar aan het bed, spreidingsadelaar, zoals u normaal doet. Het enige verschil is dat, in plaats van het knopen van haar beide benen aan het bed, vouwt u één been en maakt die vast. Nu kan zij het gevouwen been bewegen (en, naar een aardige omvang, haar lichaam), maar zij is niet vrij en niet bekwaam om haar benen te sluiten, ook al zou ze dat willen. Wanneer u nu een hand op haar rug vastmaakt en één hand boven haar hoofd (hier is een bijkomend voordeel dat een vlakke ondergrond, een meer vernederende positie is), dan zal zij zich beter vastgebonden voelen wanneer haar beide handen op haar rug gebonden zijn.

A-symmetrische bondage (zoals je nu wel kunt zien) zal vermoedelijk meerdere mogelijkheden bieden om je partner te pakken te nemen, zowel psychisch als mentaal.

Een aantal tips:
Voordat je begint houd rekening met de volgende belangrijke punten:
 • Wanneer u uw partner snel moet losmaken, vergelijk dan de waarde van het touw met de waarde van uw partner. Ik ga ervan uit dat u dat al weet… gebruik een bondageschaar en knip het touw door! Wees ook voorzichtig wanneer u het touw rond een schakel wind; de kans dat iets afknijpt word steeds groter naar mate je meerdere keren het touw omwind.
 • Bondage is een spel voor twee, blijf daarom communiceren.
 • Zorg dat je partner makkelijk een stopsein kan geven, wanneer dat nodig is.
 • Neem de rekening van uw bondagepartner aan als duurzaamheid. (bondage-foto voor SM-tijdschriften zijn afbeeldingen van het moment; neem snel een foto en maak dan je partner onmiddellijk los).
 • Houd je bondagepartner continu in de gaten!! Voor u het soms weet, wegens haar emoties, kan uw bondagepartner niet goed beoordelen of het touw delen afknijpt of niet.

Wat u zult ontdekken is dat Japanse bondage erg leuk is, maar u moet beseffen dat u voorzichtig moet zijn met het toepassen van het touw. Het touw, dat op zichzelf niet gevaarlijk is, maar wel de risicoleugens door het gebruik van de touwen op de verkeerde manier. Daarom wij, als leveranciers, kunnen nooit verantwoordelijk worden gesteld, in welk geval dan ook, voor schade aan uw partner.

Werken met Bondage Tape
Domineer je Partner op een softe wijze
 • Gebruik bondage tape wanneer u een soft bondage spel wilt spelen. Niet iedereen geniet van het gevoel van touw of kettingen die in hun huid en ledematen snijden. Als u graag gedomineerd wilt worden, maar geen pijn of te veel beperkingen wilt, probeer dan de bondage tape.
 • Experimenteer met bondage doormiddel van bondage tape. In tegenstelling tot touw, is het mogelijk snel los te komen wanneer je de tape niet te strak vastmaakt
 • Mummificeer uw onderdanig nabij een kussen of matras voor het geval dat zij zich laat kantelen. Wikkel eenvoudig de bondage tape rond haar romp en bindt haar armen tegen haar zijde en haar benen samen. U kunt het tamelijk strak tot volledige onbeweeglijkheid wikkelen of u kunt aan haar sommige flexibiliteit toestaan.
 • Gebruik de bondage tape als blinddoek. Gebruik een klein beetje tape om je polsen en/of enkels in te wikkelen en eventuele details aan te brengen zoals bv. knopen, of gebruik veel om een schattig topje, jurkje, minirokcombinatie enz. te maken.
 • Omdat u bondage tape kunt hergebruiken, kan het soms moeilijk zijn de tape terug op te rollen. Wanneer u en uw partner lekker speels bezig zijn, zorg dan voor een aantal rollen tegelijk zodat u in ieder geval genoeg heeft.
 • Heb altijd een schaar bij de hand, die handig is om uw partner vlug uit de tape te bevrijden. Een schaar met een bot randwerk gaat het beste door bondage tape.
 • Zorg ervoor dat u en uw partner een woord of sein hebben voor het geval dat je partner het spel wilt beëindigen.

Meer Info
Voor meer informatie over de vele facetten van het Bondageren verwijzen we je graag naar de volgende sites :
(met dank aan Jack voor het zoekwerk..).  

 • Voor zeer goede instructies (in het Frans) is dit een aanrader. Ondanks het feit dat dit een Franstalige site is zijn de plaatjes op deze site zo duidelijk dat het eigenlijk niet mis kan gaan. http://www.encordees.com/pas_menu.html
 • Een mooie site met instructie in het Engels vindt je op http://www.japanrope.com/tutorial.html
 • Meer over de geschiedenis van het Bondageren weten? Check dan ook eens http://www.bondageproject.com/public/history_e1.htm en http://ds-arts.com/RopeArt/Terms.html
 • Voor een serie korte instructie filmpjes, o.k. ze zijn in het Duits, surf je naar http://www.bondageproject.com/public/shop_e.htm
 • Mooie startsite. Hier vindt je ook een aantal van bovengenoemd websites. http://www.ropelover.com/bodybound/