Sexshop

Cockring info


Cockring(en) informatie van Sexshop TakeThis.

Wat is een cockring ? Wat kan je met een cock ring? 

Een cockring, ook wel penisring genoemd, is een ring van metaal (vaak RVS), rubber, leer of siliconen die om de penis geschoven wordt en die als primaire doel heeft de erectie langer en harder in stand te houden.  Als de penis in erectie komt, zit de ring er strak omheen, waardoor het bloed de zwellichamen in de penis niet of slechts moeilijk kan verlaten waardoor de penis langer stijf en hard blijft. Cockrings zijn verkrijgbaar met en zonder vibratie, en in een grote varieteit aan modellen. Aan sommige cockrings zit ook nog een clitoris stimulator, zodat ook de partner ruimschoots mee kan genieten. Bij iedere penetratie wordt de clitoris van de vrouw kort en hevig gestimuleerd waardoor ook voor haar de sex lekkerder wordt. 

Waar gebruik je een cockring (voor)?
Je kan een cockring gebruiken op verschillende plekken op de penis:  
  • Direct achter de eikel. Hierdoor zal met name de eikel hard en stijf blijven. Tevens zal de partner bij het penetreren de ring iedere keer voelen binnenkomen. 
  • Aan het eind van de stam van je penis. Dit is misschien wel de meest gebruikelijke plek voor een cockring. De gehele penis blijft langer hard en stijf waardoor je ook langer kunt genieten van de sex. Door de toegenomen druk op de zaadleider in de penis is ook makkelijker geworden om het klaarkomen langer op te houden, wat natuurlijk nooit kwaad kan. 
  • De derde mogelijkheid is om de cockring achter de penis en de ballen tegelijk te plaatsen. Ook hier zal een cockring een positief effect hebben op de erectie, maar het effect zal iets minder zijn dan bij gebruik van een ring die alleen de stam van de penis afsluit. Een combinatie van 2 ringen is in dit geval zeker het proberen waard. Een cockring die achter de ballen wordt gedragen doet ook vaak dienst als een sierraad waarbij de ring gewoon kan blijven zitten en hij de penis een krachtigere uitstraling geeft.  

Hoe weet ik welke maat ik moet hebben ?
Voor de metalen (RVS) cockringen geldt dat deze niet meerekken en het dus van belang is om precies te weten welke binnen diameter je moet hebben. Het is het eenvoudigst om dit op de volgende manier te achterhalen. Zorg om te beginnen dat je penis goed stijf is. Meet dan vervolgens met bijvoorbeeld een schoenveter de omtrek van de penis op de plek waar je de cockring wilt gaan gebruiken (niet strak trekken, maar gewoon netjes er omheen meten). Om nu achter de binnendiameter te komen, deel je de zojuist gemeten omtrek door 3.14 (pi) waardoor je als resultaat de diameter (doorsnede) van de gewenste plek krijgt. Deze diameter gebruik je om de juiste cockring te selecteren. Wil je een goed resultaat bereiken kies dan een cockring die net iets kleiner is dan de door jou gemeten diameter. Dit zorgt ervoor dat de ring in erecte toestand goed blijft zitten en niet af kan glijden. 

Voorbeeld : stel je meet een omtrek van 13 cm. Deel deze omtrek dan door 3.14 en je krijgt een diameter van 13 / 3.14 = 4,14 cm. Je weet nu wat de diameter van jouw penis is op de gemeten plek en kan een ring uitzoeken die daar bij past. In dit geval adviseren we om een ring te nemen die 2 a 3 mm kleiner is dan wat gemeten is. In dit voorbeeld zou een ring van ongeveer 39 mm diameter een hele goede keuze zijn. 

Medische aspecten
Er wordt ons vaak gevraagd of een cockring - en dan met name de ringen die je achter je ballen als sierraad kunt dragen - schadelijk kunnen zijn. Ons antwoord is simpel : wij hebben nog nooit iemand gehoord die hier problemen mee gehad heeft. Wel moet je er voor zorgen dat de gebruikte cockring niet  klein is. (goed meten dus) Een cockring moet - zeker bij permanent gebruik - comfortabel zitten en mag bij een erectie geen pijn gaan doen. Mocht dit wel het geval zijn, dan is de ring simpelweg te klein en moet je hoognodig eens naar een groter modelletje gaan kijken. Mocht het je ooit overkomen dat je penis niet slap wil worden bij gebruik van een cockring dan is de oplossing je penis goed met koud water te besproeien, bijvoorbeeld met de douchekop.   

Sommige mannen gebruiken een cockring ook als een oplossing voor hun erectie problemen. Een cockring kan in dat geval bijvoorbeeld ook heel goed worden gebruikt in combinatie met een Penispomp. Voor meer specifieke informatie over het gebruik een cockring of penispomp bij erectieproblemen moet je zeker eens contact opnemen met je huisarts of een uroloog. Zei kunnen je vertellen of een van deze twee opties wellicht voor jou geschikt kan zijn.  

We hopen de we je met deze informatie een beetje op weg hebben kunnen helpen bij het selecteren van de voor jou juiste cockring. Uiteraard is dit een theoretisch verhaal en blijkt in de praktijk pas het beste wat voor jou het lekkerste is. Een cockring kan een zeer welkomen aanvulling zijn op je sexleven waar zowel jij als je partner zeer veel plezier aan kunnen beleven. Voor meer vragen over cockrings en het gebruik hiervan kun je ons natuurlijke altijd een mailtje sturen