Sexshop

Plassex info


Plassex / Urolagnie informatie pagina van Sexshop TakeThis.

Wat is plassex of wat is urolagnie.

Plasseks, ook wel urolagnie of urofilie genoemd is een vorm van sexbeleving waarbij iemand genoegen beleeft aan seksuele contacten waarin urine een rol speelt. Voor veel mensen is het absoluut not done maar we laten je hier graag zien wat er onder plassex wordt verstaan en wat je er uit zou kunnen halen zodat je in elk geval zelf kan oordelen. 

Plasseks bestaat in verschillende vormen, onder namen als "watersporter", "golden shower lover" vallen mensen die plasseks beoefenen en opgewonden raken van het zien, ruiken, voelen of proeven van urine. Sommigen zien het als een fetish, maar dan wel een met vele varianten:
  • Bij sommige vrouwen wordt het orgasme heviger als hun blaas vol zit en ze tijdens het orgasme hun urine mogen laten lopen. 
  • Sommige mensen raken opgewonden als ze hun partner zien plassen.
  • Er zijn mensen die het opwindend vinden om over hun partner heen te plassen of als er over hen heen geplast wordt, al dan niet als deel van een sadomasochistisch spel.
  • Sommigen raken opgewonden als ze in hun broek plassen. Ook kan het een kick geven een ander dit zien doen. Er zijn ook mensen die zichzelf baby wilen voelen, een luier omkrijgen en dan de urine laten lopen.
  • Anderen vinden het opwindend om urine te drinken (‘uriposia’).

Even wat achtergrond info. 
Urine bestaat uit het te veel aan afvalstoffen uit het bloed die het lichaam even niet nodig denkt te hebben. Via de nieren belanden deze in de blaas en vanuit de blaas verlaat de urine het lichaam. Mensen plassen ongeveer een liter per dag. Het gaat dus niet per sé om schadelijke stoffen, maar wel om het overschot ervan. Urine zou volgens sommigen goed zijn voor vele kwaaltjes. Plassen over een brandnetelbult zou de jeuk verminderen. Ook gaat er een verhaal dat je het in je oor moeten gieten als je oorontsteking hebt. Ratree Cheepudomwit, een Thaise onderzoekster, beweert dat urine drinken erg gezond is. Het zou sinusitis (slijmvliesontsteking) genezen, kanker bestrijden en zelfs het ouderdomsproces af remmen. Urinetherapie is al eeuwenoud. In Nepal en China wordt urine gezien als het oudste geneesmiddel. In Amerika heeft een arts in de jaren ‘80 zijn licentie verloren omdat hij voorstander was van urinetherapie.

Er zijn diverse verhalen bekend over drenkelingen en slachtoffers van aardbevingen die zich dagen in leven hebben weten te houden door hun eigen urine te drinken. Urea is een van de stoffen die wordt gewonnen uit urine en die wordt gebruikt als meststof in de landbouw, strooizout voor wegen, smaakstof voor sigaretten, cosmetica (gezichtscrème), tandenbleker en als dermatologisch geneesmiddel. Urine bevat ook ammoniak, waardoor het ook geschikt is als schoonmaakmiddel. Schilders plasten vroeger in de verf voor een betere hechting en in de 19e eeuw gebruikten de wolfabrieken in Tilburg de urine van de inwoners van deze stad om de wol te wassen, wat de Tilburgers tijdens de carnavalsdagen de naam ‘kruikenzeikers’ heeft opgeleverd.

De urine van een gezond iemand is niet gevaarlijk. Er zitten zelfs minder bacteriën in dan in speeksel. Als je echter niet weet of je partner een geslachtsziekte onder de leden heeft, kun je beter geen risico nemen. Voorkom dan dat urine in contact komt met je slijmvliezen (mond, neus, ogen, binnenste schaamlippen, vagina, anus). Bij twijfel laat je iemand dus niet in je anus of vagina plassen. Ook is het drinken van urine dan een afrader. De smaak en geur van urine kan heel verschillend zijn. Ochtendurine is vaak veel sterker van smaak en geur en is zouter. Ook is de smaak afhankelijk van wat je eet en drinkt. Asperges zijn berucht om de extreme smaak en geur die ze aan je urine geven. Drink eens een hele dag heel veel water of thee en zorg dat je voor de plasseks verschillende keren geplast hebt. Je bent dan als het ware doorgespoeld en je urine wordt lichter en bevat minder smaak.

Urine is dus nuttig en of het gezond is, daarover zijn de geleerden het niet eens. Maar wat is er dan zo geil aan plas en plassen? Plassen is iets intiems. Als je partner je toelaat in een van zijn of haar meest intieme momenten betekent dat dat je elkaar volledig vertrouwt. Het kan spannend zijn om naar te kijken. Zowel mannen als vrouwen zijn vaak nieuwsgierig naar hoe dat plassen bij de andere sekse in zijn werk gaat. Waar zit dat gaatje bij een vrouw? Hoe voelt het om de brandweerman te spelen en die slang heen en weer te slingeren tijdens het plassen? Het vocht komt uit je partner en is dus als het ware een deel van hem of haar (net als sperma of vaginaal slijm). Urine is ook lekker warm.

Wat is een goeie plek voor plasseks?
De douche is bij uitstek een goede plek voor plasseks. De urine stroomt direct weg, je kunt je meteen wassen en je maakt geen vlekken die je later weer schoon moet maken. Onder de douche kun je naar elkaar kijken tijdens het plassen, je kunt aan elkaars geslachtsdelen voelen tijdens het plassen en je kunt over elkaar of tegen elkaar aan plassen tijdens het vrijen. Plassen past ook goed in een SM-spel. Iemand laten plassen kan vernederend zijn, maar over iemand heen plassen ook. Ik wil hier verder niemand op gekke ideeën brengen, maar ik heb wel eens gehoord dat hotel kamers ook een prima plek zijn voor plassex. Wellicht mag je daarna niet meer in dat hotel komen, maar dat zien we later dan wel weer. In de vrije natuur kan het natuurlijk ook. In dat geval is het fijn om een meertje of zwembad in de buurt te hebben om je in af te spoelen. Ook het zwembad, de zee, of de jacuzzi is natuurlijk een prima plek voor een lekker natte sessie. 

Plasseks kun je leren
Net als met zoveel seksuele activiteiten hoef je niet de eerste keer de meest extreme vorm van plassex te beoefenen. Bouw het rustig op. Kijk eerst eens naar elkaar. De volgende keer kun je elkaar betasten. Daarna kun je over elkaar heen plassen. Daarna kun je voorzichtig je vinger in de plas steken en proeven, of elkaars geslachtsdelen likken na het plassen. Daarna kun je elkaars plas oplikken of er voorzichtig van proberen te drinken. Tenslotte kun je ook in elkaars mond plassen of zelfs plassen tijdens het neuken of anale seks. Anale seks en plassen is niet voor iedereen weggelegd. Slechts weinig mensen houden van plasseks. Dus het aantal mensen dat die twee bezigheden wenst te combineren is minimaal. Toch bestaan ze: mensen die er van houden dat de man plast terwijl hij haar anaal penetreert. Zeg je “bah”, dan kun je nu nog wegklikken. Wil je weten hoe en of het veilig is, lees dan verder.

Plassen in de kont. Kan dat?
Ja, het kan. Maar het valt niet mee. Om anaal te penetreren is, naast geduld en veel voorspel, een stevige erectie nodig. Met een slappe piemel is het lastig om het nauwe gaatje binnen te dringen. En plassen met een erectie is biologisch gezien op zijn minst een uitdaging te noemen. Voor sommige mannen is het zelfs onmogelijk. Bij een erectie zwelt de prostaat zodanig dat de urinebuis wordt afgeklemd. Het is dan een kwestie van wachten tot de penis weer wat ‘naar beneden gericht’ is en niet meer in opperste staat van paraatheid. Hij kan dus nog wel wat gezwollen zijn. Toch is het niet onmogelijk. Het vereist wilskracht en concentratie. Het tegelijk seksueel stimuleren van zijn geslacht helpt hem echter niet om tot plassen te komen. Verder is er een bepaalde druk nodig om vloeistof in de anus te laten lopen. Bij een klysma moet ook enige druk worden uitgeoefend. Als een man verder geen problemen heeft met plassen, dan moet de kracht waarmee hij plast groot genoeg zijn.

Plassen in de kont. Is dat wel veilig?
Het is een misverstand dat urine steriel is. De urineblaas is weliswaar steriel, maar de urinebuis niet. Toch bevat urine weinig bacteriën (tenzij de plassende persoon een ziekte of een infectie heeft). Het is dus tamelijk veilig. In ieder geval net zo veilig als anale seks. Je kunt geen HIV besmetting overbrengen via urine. Dat neemt niet weg dat je wel via bloed en sperma, dat ook bij anale seks kan worden uitgewisseld, besmet kunt raken met allerelei SOA’s. Doe het dus alleen als je je partner vertrouwt en beiden gezond bent.

Plassen in de kont. Is dat lekker?
Voor iedereen die opgewonden raakt van plasseks, of houdt van enige mate van vernedering kan het taboe-idee van kontplassen erg opwindend zijn. Vooral het idee is erg geil. Het zal jullie beiden over het algemeen niet tot een orgasme brengen. In sommige gevallen kan het een idee zijn om je plas op te houden tot na het orgasme en als je erectie afneemt terwijl je nog in je partner zit, kun je je urine laten lopen. De hoeveelheid urine kan sterk variëren per plasbeurt. Wees er op voorbereid dat je partner daarna ongelofelijk snel naar het toilet moet om zichzelf leeg te laten lopen. Het resultaat is vergelijkbaar met het nemen van een kleine klysma. Doe het alleen als je partner er mee instemt. 

Plassen in de vagina? Kan dat ook?
Alles wat hierboven staat is ook van toepassing op plassen in de vagina. Het zou iets makkelijker moeten gaan omdat de vagina ruimer is. Het kan om die zelfde reden ook meer troep opleveren omdat het er sneller (misschien zelfs al tijdens het volpissen) weer uit zal lopen. Vrouwen die het weleens hebben gedaan zeggen dat het warm is en het gevoel geeft van ‘gevuld’ worden. De vagina is wel gevoeliger voor ‘lichaamsvreemde’ stoffen, waardoor een infectie sneller op de loer ligt.

En zij? Kan zij dat ook?
Een vrouw kan niet in een mannen kont plassen. Gewoon omdat ze geen slangetje heeft. Je sluitspier zal dat verhinderen. Sommige mensen proberen het met een trechter, maar dat is vrij lastig. Ook kan een vrouw niet plassen als ze gepenetreerd wordt in haar vagina. Ze kan dat wel als ze anale seks heeft. Het staat je vrij om er mee te experimeteren. Er zijn (ook op onze site) allerlei artikelen te vinden die je bij de plassex kunt gebruiken. Check de links onder aan deze pagina voor een overzicht. 

Nog wat tips voor succesvolle plassex:
  • Drink veel. Water of  thee met of zonder suiker is ook een prima idee. Je zal merken dat als je plassex hebt met een man of vrouw die veel thee met suiker drinkt dat de urine aanzienlijk zoeter is. 
  • Doe het niet op plekken die niet vies mogen worden. Probeer het bad, de douche of leg een zeiltje neer. Plassex in bed is op zich te doen (met een kunststof bedsheet eronder) maar het wordt echt wel een zooitje. In onze shop hebben we diverse artikelen die de plassex in de slaapkamer mogelijk maken. Check de links hieronder voor meer info.
  • Praat met elkaar en wees er zeker van dat je partner er mee instemt. Veel mensen die met deze fantasie rondlopen durven er meestal niet over te praten omdat ze zich er voor schamen. Maar als jullie er beiden mee instemmen, is er niets mis mee

Net als bij alle andere extreme vormen van sex geldt ook hier dat je altijd je gezonde verstand moet gebruiken. Neem de info in dit artikel goed ter harte en experimenteer er lustig op los, maar wel met verstand.

Links met nuttige attributen : 
Check onze uro toys hier
Check onze katheters hier
Check onze latex bedsheets hier
Check onze PVC bedsheets hier
Check onze golden shower plug hier
Check onze klysma's hier

note: sommige stukken tekst zijn ontleend aan / geinspireerd op naughty business report