Sexshop

Rimmen info


Rimming informatie van Sexshop TakeThis.

Wat is rimmen en wat kan je met rimming. 

Rimmen" (ook wel baffen of de lotuskus genoemd) komt van het engelse woord rim wat rand betekend. In dit geval gaat het om de rand van de anus, de sluitspier en feitelijk ook de anus zelf die - voornamelijk oraal - bevredigd wordt. Dit kan met de klok mee als tegen de klok in net zo als bij het beffen van een vrouw gebeurt. Voor de meeste veelzijdigeheid kan je echter het beste en ABC-tje doen, dat geeft de meeste afwisseling. Een ABC-tje doe je door met je tong de letters van het alfabet een voor een te 'tekenen' met je tong. Dit geeft aanzienlijk meer plezier dan hersenloos van links naar rechts of op en neer gaan. Omdat op de rand van de anus de meeste zenuwbanen bij elkaar komen is dit een perfecte plek voor het geven van genot. Met name hygiëne is wel gewenst vooral als het niet om je eigen partner gaat. 

Het fenomeen rimmen stijgt onder invloed van internet nog steeds in populariteit bij zowel mannen als vrouwen. Uit anoniem onderzoek is gebleken dat in 2006 slechts 4% rimde en volgens de laatste peiling schijnt het gestegen te zijn naar 12%. Door aandacht van de media aandacht in programma’s zoals spuiten en slikken en op verschillende websites zal dit percentage naar verwachting nog wel een tijdje blijven stijgen. 

Herkomst
De wetenschappelijke naam voor rimmen (want het is natuurlijk alles behalve nieuw) is anilingus. De term anilingus is afkomstig uit het Latijn en heeft een vergelijkbare etymologie als cunnilingus. Anilingus is te categoriseren als zowel anale als orale seks, omdat zowel de mond als de anus erbij betrokken zijn. Anilingus wordt gedaan door zowel homoseksuelen, heteroseksuelen als biseksuelen. Bij beide seksen bevinden zich in de anus zenuwuiteinden die worden gestimuleerd bij de daad.

Oppassen
Het is mogelijk om bij anilingus een aantal ziektes over te dragen. E. coli is een bacterie die bij de anus rondzwermt en veel problemen zoals diarree kan veroorzaken. Een ander bekend voorbeeld van een ziekte die overdraagbaar is via anilingus is hepatitis A. Ook herpes simplex, syfilis en hepatitis B kunnen via deze weg overgedragen worden. Zulke besmettingen gaan over het algemeen gepaard met diarree, koorts, buikkrampen en gewichtsverlies. Er zijn ook mensen die geen of weinig symptomen hebben. Zulke "dragers" kunnen de infectie aan andere mensen doorgeven. Om geslachtsziektes te voorkomen is het gebruik van een beflapje aan te raden en wast men het beste de anale streek grondig vóór men met anilingus begint. Let er op dat er geen anale secreties in de mond terechtkomen (vrij vetaald: zorg dat er geen poep in je mond komt). Alles wat zich in de anus heeft bevonden, moet zorgvuldig gewassen worden. Heb je een infectie, wacht dan met anilingus tot de dokter zegt dat de infectie voorbij is.

Een laatste kleine tip uit de doos met ervaringen: Doe niets met rimmen als je sexpartner aambeien creme heeft gebruikt. Door deze creme zwellen je lippen op tot absurde proporties en kan je bijna niet meer praten. Dit lijkt grappig, maar ik kan je verzekeren dat het zeker niet het geval is. Mocht er aambeiden creme gebuikt zijn (vraag het gewoon even voordat je je tong ergens insteekt) zorg er dan voor dat alles echt grondig schoongemaakt is.