Sexshop

Vibrator Info


Vibrator informatie van Sexshop TakeThis.

Wat is een vibrator en wat kan je met een vibrator?

Een Vibrator is een elektrisch apparaat dat trillingen produceert. De trillingen van de Vibrator worden doorgaans opgewekt door een kleine elektromotor op hoge snelheid te laten draaien met een gewichtje eraan dat iets uit het midden van de as is geplaatst (excentrisch). Over het algemeen werkt deze elektromotor op batterijen, maar er bestaan ook vibrators met een aansluiting op het stopcontact. Relatief nieuw zijn de oplaadbare vibrators die je na gebruik terug zet in hun houder om ze direct weer op te laden voor de volgende ronde. Een vibrator wordt gebruikt wordt voor het stimuleren en versterken van de seksuele gevoelens. Uit cijfers van de grootste Nederlandse producenten van erotische gebruiksproducten blijkt dat jaarlijks meer dan één miljoen vibrators in Nederland worden verkocht.

Zowel mannen als vrouwen kunnen een vibrator gebruiken om een seksueel genoegen op te wekken of te versterken bijvoorbeeld tijdens het masturberen. Het zacht trillende apparaat kan een prettig gevoel geven dat een aanvulling is op handmatig masturberen. Ook tussen partners kan een vibrator prima worden gebruikt om afwisseling in het seksspel te brengen. De vibrator kan dan bijvoorbeeld worden gebruikt om een vrouw tot orgasme te brengen, of om haar lustgevoelens te versterken. Veel vrouwen komen namelijk niet door geslachtsgemeenschap tot een orgasme, maar wel met behulp van een vibrator. Vibrators zijn verkrijgbaar in vele  fantasierijke vormen en kleuren. Het materiaal waarvan een vibrator wordt gemaakt is zeer divers. Er zijn vibrators van hard plastic, zachte kunststof (o.a. silicone, ur3), metaal en glas. Voor anaal gebruik bestaan smallere en vaak wat langere anaal vibrators. Wil je weten wat wij allemaal voor vibrators in huis hebben? klik dan op deze link er je komt er gelijk op terecht

Let op : vrouwen die enkel en alleen een vibrator gebruiken om tot een hoogtepunt te komen, kunnen er lichamelijk verslaafd aan raken. Ze kunnen dan geen orgasme meer bereiken door orale of manuele stimulatie en hebben steeds hevigere bewegingen nodig omdat de clitoris zich heeft aangepast aan de trillingen die de vibrator voortbrengt. Het is daarom van belang om tijdig af te wisselen en niet iedere dag dezelfde vibrator te gebruiken.

Geschiedenis van de Vibrator.
Vrouwen zijn niet pas in de negentiende eeuw begonnen zichzelf te bevredigen. Vrouwelijke masturbatie was ook al in de achttiende eeuw wijd verspreid. Pas in 1869 heeft men echter de eerste Vibrator uitgevonden, en omdat mannen altijd al beter wisten - of denken te weten - wat vrouwen willen, was de uitvinder een man. Het was een Amerikaanse arts die een grote, zware en door stoom aangedreven vibrator bedacht. Deze vibrator werd voor medicinale doeleinden gebruikt binnen het ziekenhuis. Voor het thuisgebruik was deze mega vibrator echter niet geschikt. 

Wat was dan de bedoeling van deze apparatuur in een ziekenhuis? In zekere zin is deze vibrator uitgevonden voor de behandeling van allerlei vrouwelijke kwalen - bijvoorbeeld Hysterie (wij hebben het niet bedacht !). Binnen de medische wereld op dat moment deelde men namelijk de opvatting dat een massage van de geslachtsorganen een helende werking op bijvoorbeeld hysterie zou hebben. Zo komt het dat talloze vrouwen in die periode mochten genieten van een orgasme op recept.

Voor het grote publiek van (gezonde) vrouwen werd de vibrator pas rond het begin van de 20ste eeuw (1900 dus) toegankelijk. De vibrator was naast de naaimachine, de waterkoker en de toaster een van de eerste gereedschappen die door elektriciteit werd aangedreven. De eerste vibrator op de vrije markt lijkt op een combinatie  van een ventilator met een klopboormachine en ziet eruit als een heel onhandig werktuig. Tot midden van de jaren '20 konden vrouwen een vibrator makkelijk bij een postorderbedrijf bestellen. Informatie rond dit thema was in vrouwentijdschriften en huishoud blaadjes te verkrijgen. De vibrators werden met een advertentie campagne die het "welbevinden van de vrouw met een vibrator" centraal stelde aan de man (=vrouw) gebracht. Toen er plotseling echter vibrators in pornografische films werden ingezet (het kon gewoon niet uitblijven), was het van de een op de andere dag gebeurd en werden Vibrators direct Taboe. 

De eigentijdse vibrators zoals we ze nu kennen ontstonden rond 1966. De vibrator maakte in de laatste decennia opnieuw groots hun opwachting doordat er steeds meer aandacht in de media ontstond voor sex en sexualiteit. Ook televisie series zoals “sex in the city” hebben een positieve bijdrage geleverd aan het bespreekbaar maken van sex en erotiek. Deze ontwikkeling kan natuurlijk niet los worden gezien van de seksuele revolutie, de vrouwelijke emancipatie en de technologische vooruitgang. Moderne vibrators zijn te verkrijgen in alle soorten en maten. Wil je nu weten wat wij allemaal voor vibrators in huis hebben? klik dan op deze link er je komt er gelijk op terecht.